Real World Data en AI symposium op 31 januari 2024 | 02-10-23

 

U komt toch ook naar het BOOG Real World Data en AI Symposium op 31 januari 2024 te Amersfoort?

Wil je eigen onderzoek brengen, stuur een abstract voor 1 december via Abstract

Dit symposium belicht het boeiende onderwerp Artificial Intelligence (AI), dat een steeds grotere rol speelt in zowel de klinische zorg als het onderzoek naar borstkanker. Tijdens deze interactieve 1-daagse bijeenkomst krijgen deelnemers inzicht in de technische en methodologische principes van verschillende AI-systemen, worden de ethische en juridische uitdagingen besproken die gepaard gaan met AI, en worden concrete voorbeelden gepresenteerd van hoe AI de huidige en toekomstige (borstkanker)zorg beïnvloedt.

Kunstmatige intelligentie biedt onderzoekers en behandelaars talloze mogelijkheden. Radiologen worden ondersteund bij het beoordelen van mammogrammen en krijgen informatie via AI over mogelijke afwijkingen. Onderzoekers ontvangen automatische meldingen in het elektronisch patiëntendossier wanneer een patiënt mogelijk geschikt is voor een klinische studie. Het analyseren van honderden histologische coupes op Tumor-Infiltrerende Lymfocyten (TILs) is niet langer tijdrovend monnikenwerk, maar kan snel en nauwkeurig worden uitgevoerd via AI.

Natuurlijk roepen deze ontwikkelingen ook vragen en uitdagingen op. Wat houdt AI precies in? Leiden al die geavanceerde algoritmen werkelijk tot betere uitkomsten voor patiënten? En hoe bewijzen we dat? Wanneer is het gerechtvaardigd om een nieuw algoritme in de klinische praktijk of het onderzoek toe te passen? Wat vinden patiënten ervan dat AI ondersteunt bij het stellen van diagnoses, het selecteren van therapieën en het bepalen van prognoses? Moeten artsen en onderzoekers vrezen voor hun baan nu computers een deel van hun taken overnemen? Wat zijn de juridische en ethische richtlijnen voor kunstmatige intelligentie in de zorg en het onderzoek?

Programma en Inschrijving

Dit symposium wordt mede mogelijk gemaakt door symposium partner

 


Terug