RWE-AI symposium

We mogen terugkijken op een inspirerende en interactieve dag! Op woensdag 31 januari 2024 vond de 2e BOOG RWE Symposium plaats op een geweldige locatie van de Prodent Fabriek.

Agenda

Het symposium is opgenomen. Op aanvraag kunt u het programma terugkijken. Stuur een email naar: info@boogstudycenter.nl

 

Verslaglegging van het symposium is gepubliceerd op: https://www.oncologie.nu/

 

Onderaan kunt u de presentaties terugkijken.

 

Welkom

Prof. Dr. Lenny Verkooijen, Professor of Evaluation of Image-Guided Treatment, UMCU

 

De wisselwerking tussen Real World Data and Artficial Intelligence

Dr. Joost Huiskens, Account Executive – CMIO Microsoft Netherlands

 

Wat is Kunstmatige Intelligentie eigenlijk

Dr. Kenneth Gilhuijs, Associate Professor of Translational Imaging in Oncology, UMCU

 

fAIlures enkele voorbeelden waarbij AI niet tot de juiste oplossing kwam

Dr. Annemieke Witteveen, Associate Professor Personalized eHealth Technology for Oncology bij de Biomedical Signals and Systems (BSS) groep, UT & Maurice van Keulen, Associate Professor bij de Data Management & Biometrics group

 

AI in de borstkankerzorg. Wat betekent dat voor goed hulpverlenerschap en medische aansprakelijkheid

Prof. Mr. Dr. Corette Ploem, UHD Gezondheidsrecht, Associate Professor Health Law, Amsterdam UMC, Locatie Universiteit van Amsterdam

 

Panel Discussie

 

Posters pitches             

 

Dokter, wat is het voor DCIS weer

Prof. Dr. Jelle Wesseling, Professor of (breast) pathology, NKI & LUMC

 

Live Workshops 

 

 

Afsluiting
Prof. Dr. Lenny Verkooijen

Locatie: De Prodentfabriek, Amersfoort

Dit symposium belicht het boeiende onderwerp Artificial Intelligence (AI), dat een steeds grotere rol speelt in zowel de klinische zorg als het onderzoek naar borstkanker. Tijdens deze interactieve 1-daagse bijeenkomst krijgen deelnemers inzicht in de technische en methodologische principes van verschillende AI-systemen, worden de ethische en juridische uitdagingen besproken die gepaard gaan met AI, en worden concrete voorbeelden gepresenteerd van hoe AI de huidige en toekomstige (borstkanker)zorg beïnvloedt.

Kunstmatige intelligentie biedt onderzoekers en behandelaars talloze mogelijkheden. Radiologen worden ondersteund bij het beoordelen van mammogrammen en krijgen informatie via AI over mogelijke afwijkingen. Onderzoekers ontvangen automatische meldingen in het elektronisch patiëntendossier wanneer een patiënt mogelijk geschikt is voor een klinische studie. Het analyseren van honderden histologische coupes op Tumor-Infiltrerende Lymfocyten (TILs) is niet langer tijdrovend monnikenwerk, maar kan snel en nauwkeurig worden uitgevoerd via AI.

Natuurlijk roepen deze ontwikkelingen ook vragen en uitdagingen op. Wat houdt AI precies in? Leiden al die geavanceerde algoritmen werkelijk tot betere uitkomsten voor patiënten? En hoe bewijzen we dat? Wanneer is het gerechtvaardigd om een nieuw algoritme in de klinische praktijk of het onderzoek toe te passen? Wat vinden patiënten ervan dat AI ondersteunt bij het stellen van diagnoses, het selecteren van therapieën en het bepalen van prognoses? Moeten artsen en onderzoekers vrezen voor hun baan nu computers een deel van hun taken overnemen? Wat zijn de juridische en ethische richtlijnen voor kunstmatige intelligentie in de zorg en het onderzoek?

 

Dit symposium werd mede mogelijk gemaakt door

Symposium partner                             Sponsor

Documenten

Presentaties

Inloggen