Press release BOOG Stop&Go ESMO Breast | 04-05-19

 

Eerder hebben we de resultaten van de Stop&Go studie geplaatst op de website. Ik heb de tekst iets aangepast waardoor de resultaten beter verwoord staan. Zou je oude tekst kunnen vervangen door onderstaande?

 

“Twee posters m.b.t. de kwaliteit van leven resultaten en de tweedelijns resultaten uit de BOOG 2010-02 Stop&Go studie zijn gepresenteerd op ESMO Breast 2019 dat plaats vond op 2-4 mei te Berlijn.

 

Dr Frans Erdkamp, hoofdonderzoeker van deze BOOG studie en werkzaam bij het Zuyderland medisch centrum, presenteerde de “survival benefits” van een continu schema van chemotherapie vergeleken met een onderbroken schema in zowel eerste als tweede lijn.  

 

De kwaliteit van leven resultaten zijn gepresenteerd door Dr Anouk Claessens, arts-onderzoeker en ook werkzaam in het Zuyderland Medisch centrum. Naast de survival benefits van een continue schema van chemotherapie, is met het Stop&Go schema ook gezien dat de kwaliteit van leven niet verslechterde. 

 

Hieruit kan men concluderen dat een continu schema van chemotherapie in gemetasaseerde borstkanker beter is dan een onderbroken schema. 

 

De volledige manuscripten zullen binnenkort gepubliceerd worden.

https://www.esmo.org/Press-Office/Press-Releases/advanced-breast-cancer-continuous-chemotherapy-stop-go-Erdkamp-Claessens


Terug