Real World Evidence symposium | 31-01-2024

 

REAL WORLD EVIDENCE AND ARITFICIAL INTELLIGENCE IN BREAST CANCER

31 January 2024

 

Met groot genoegen nodigen wij u uit voor het 2de BOOG Real World Evidence Symposium. Dit symposium belicht het boeiende onderwerp Artificial Intelligence, dat een steeds grotere rol speelt in zowel de klinische zorg als het onderzoek naar borstkanker. Tijdens deze interactieve 1-daagse bijeenkomst krijgen deelnemers inzicht in de technische en methodologische principes van verschillende AI-systemen, worden de ethische en juridische uitdagingen besproken die gepaard gaan met AI, en worden concrete voorbeelden gepresenteerd van hoe AI de huidige en toekomstige (borstkanker)zorg beïnvloedt.

Kunstmatige intelligentie biedt onderzoekers en behandelaars talloze mogelijkheden. Radiologen worden ondersteund bij het beoordelen van mammogrammen en krijgen informatie van computers over mogelijke afwijkingen. Onderzoekers ontvangen automatische meldingen in het elektronisch patiëntendossier wanneer een patiënt mogelijk geschikt is voor een fase 3-studie. Het analyseren van honderden histologische coupes op Tumor-Infiltrerende Lymfocyten (TILs) is niet langer tijdrovend monnikenwerk, maar kan snel en nauwkeurig worden uitgevoerd door computers.

Natuurlijk roepen deze ontwikkelingen ook vragen en uitdagingen op. Wat houdt kunstmatige intelligentie precies in? Leiden al die geavanceerde algoritmen werkelijk tot betere uitkomsten voor patiënten? En hoe bewijzen we dat? Wanneer is het gerechtvaardigd om een nieuw algoritme in de klinische praktijk of het onderzoek toe te passen? Wat vinden patiënten ervan dat computers hen helpen bij het stellen van diagnoses, het selecteren van therapieën en het bepalen van prognoses? Moeten artsen en onderzoekers vrezen voor hun baan nu computers een deel van hun taken overnemen? Wat zijn de juridische en ethische richtlijnen voor kunstmatige intelligentie in de zorg en het onderzoek?

 

Voorlopig RWE Programma 31 januari 2024

 

09:45– 12:30    Real World Evidence: Wat kan en mag er met beschikbare data? 

Welkom

Prof. Dr. Lenny Verkooijen, Professor of Evaluation of Image-Guided Treatment, UMCU

 

Introductie met link Real World Data (RWD) en Artificial Intelligence (AI)
Dr. Joost Huiskens, Account Executive - CMIO Microsoft Netherlands

 

Wat is eigenlijk AI?

Dr. Kenneth Gilhuijs, Associate Professor of Translational Imaging in Oncology, UMCU

 

AI Failures oftewel fAIlures?

Dr. Annemieke Witteveen, Assistant Professor of Biomedical Signals and Systems (BSS) and Personalized eHealth Technology, UT

 

Ethische aspecten (en procesmatige uitdagingen?)

(Pending)

 

Panel Discussie

 

12:30 – 14:00              Lunch met Posters 

 

14:00 – 14:25              Invited Speaker 

                                     Prof. Dr. Jelle Wesseling, Professor of (breast) pathology, NKI & LUMC

 

14:25 – 17:00                Artificial Intelligence Workshops

                                   I. Gebruik van AI om Patient en voor Trials te vinden of Database Research: Maarten van der Wilt, CTO                                                  Performation.

                                  II. AI en histologie: Dr. Carmen van Dooijeweert 

                                 III. Methodologie workshop of AI en screening: pending.

 

17:00 PM                       Wrap up en Afsluiting  

                                      Prof. Dr. Lenny Verkooijen


Terug